Društvo

Prošle godine heroj je bila učiteljica osnovne škole u Beogradu, a ko će tu titulu poneti u 2022?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/01/2022

-

21:27

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Svako od nas ima barem jednog heroja. Pravi heroji su oni koji imaju hrabrost, solidarnost, snagu da uvek dobro stave ispred sebe kada je najteže. Otvoren je još jedan konkurs "Oni su heroji", koji Delegacija Evropske unije u Srbiji organizuje sa Fondacijom Ana i vlade Divac.

Na TV Euronews Srbija gostovale su Tamara Ćurčić, savetnica za medije i komunikaciju Delegacije EU u Srbiji i prošlogodišnja herojina Anđela Petrović, učiteljica Osnovne škole "Danilo Kiš" u Beogradu.

"Oni koji misle da su heroji mogu da se prijave na konkurs još pet dana. Konkurs traje do 26. januara u ponoć, a to mogu da učine registracijom na sajtu onisuheroji.rs, popune registraciju, moraju biti punoletni građani Srbije i onda mogu da predlože i nominuju svog heroja", rekla je Ćurčić i dodala da je lep odziv i da ima više od 100 prijava do sada.

Prošlogodišnja dobitnica ove nagrade Anđela Petrović na pitanje koliko je bilo izazovno da se iz školske klupe početkom pandemije prebaci na kameru i na online nastavu, odgovara:

"Kada je nastupila pandemija tada smo svi za veoma kratko vreme uspeli da jedan sistem od neposrednog rada sa decom usmerimo ka tada jednom ssvim nepoznatom modelu - nastava na daljinu. Izazovan jeste bio sav taj posao i praćen velikom dozom stresa i odgovornosti. Međutim, naša želja da pomognemo deci u tom momentu, da se oni prilagode novonastaloj situaciji i da oni što lakše savladaju nastavne sadržaje koji se pred njima nalaze u to doba je prevladala sve izazove i teškoće koji su nam se nalazili na putu", rekla je Petrović.

Kako je dodala, jedino im je bio cilj da "posao odradimo najbolje što možemo". Kaže da je nju predložila koleginica, a to je onda podržao ceo kolektiv škole.

Ko su bili kandidati za heroja prošle godine i na koji način se glasa pogledajte više u prilogu iznad.

Komentari (0)

Srbija