Društvo

Vučić na test vožnji u Inđiji: Najbrže vozom kroz Srbiju ikada - 181 km/h

Komentari

Autor: Tanjug

21/01/2022

-

10:30

Vučić na test vožnji u Inđiji: Najbrže vozom kroz Srbiju ikada - 181 km/h
Vučić na test vožnji u Inđiji: Najbrže vozom kroz Srbiju ikada - 181 km/h - Copyright Instagram.com/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je jutros novu železničku stanicu Inđija, koja se rekonstruiše u okviru izgradnje brze pruge, na deonici Stara Pazova-Novi Sad. Predsednik Srbije je obišao perone, kao i staničnu zgradu, sada u potpuno novom "izdanju", a specijalnim mernim kolima "proverio" brzinu nove pruge.

"Test vožnja vozom nemačke železnice za proveru tehničke osposobljenosti prve deonice pruge Beograd - Novi Sad, za brzine do 200 km na sat. Najbrže vozom kroz Srbiju ikada. Ovo je nešto što ostaje iza nas. Mnogo sam srećan, oborili smo rekord - 181 km na sat, istorija Srbije", napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije", uz snimak sa test vožnje.

Instagram.com/buducnostsrbijeav

 

Predsednik je istakao da je ovo danas samo test, a voziće se prugom i 200 kolimetara na sat.

"Sa Ðurđicom Zagorac, upravnicom stanice Inđija, obišao sam danas njeno staro radno mesto u potpuno novom ruhu. Ponosan na Srbiju", napisao je Vučić uz fotografije sa moderne železničke stanice u Inđiji.

Rekonstrukcija železničke stanice Inđija, na deonici brze pruge Stara Pazova-Novi Sad počela je prošle godine. Stanica je izgrađena davne 1883. godine i više decenija unazad nije bila rekonstruisana.

Kako je prilikom početka radova Tanjugu rekao Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije, radovima je obuhvaćena rekonstrukcija fasade, zamena stolarije i nadstrešnica, kompletna obnova enterijera, spoljno uređenje, uređenje stanicnog partera i zelenih površina i ozelenjavanje prostora oko stanice.

Pored toga, u okviru stanice, predviđena je i izrada novih signalno-sigurnosnih i telegrafsko-telefonskih objekata i uređaja. Građevinske radove na rekonstrukciji železničke stanice u Indiji izvodi ruska kompanija RŽD International.

Komentari (0)

Srbija