Društvo

Evropska SIGMA visoko ocenila eksterne revizije i rad Državne revizorske institucije, napomena ide i u izveštaj EK

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

13:52

Evropska SIGMA visoko ocenila eksterne revizije i rad Državne revizorske institucije, napomena ide i u izveštaj EK
Evropska SIGMA visoko ocenila eksterne revizije i rad Državne revizorske institucije, napomena ide i u izveštaj EK - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Evropska SIGMA eksternoj reviziji u Srbiji za rad u 2021. godini dala je ocenu 4,5, što je najbolje ocenjena oblast javne uprave u našoj zemlji, objavila je svojoj internet stranici Državna revizorska institucija (DRI).

Prema ocenama SIGMA, čiji se godišnji izveštaji unose u godišnje izveštaje Evopske komisije o napretku država kandidat i potencijalnih kandidata za članstvo, u eksternoj reviziji od 2017. godine napravljen je pomak za čitavu jednu ocenu, a najviša ocena je pet. Prosečna ocena SIGMA za efektivnost eksterne revizije kod država našeg regiona je 3,3.

"Godišnji izveštaj SIGMA-e je prepoznao rad DRI kao regionalnog lidera u oblasti eksterne revizije", izjavio je predsednik DRI Duško Pejović. On je ocenio da je SIGMA prepoznala doprinos DRI u oblasti upravljanja javnim finansijama i da će to obezbediti dalji napredak Srbije na putu evrointegracija.

Komentari (0)

Srbija