Društvo

Nova tura snega: Ciklon donosi zahlađenje, a sa njim i pokrivač do 15 centimetara

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

30/01/2022

-

12:38

Nova tura snega: Ciklon donosi zahlađenje, a sa njim i pokrivač do 15 centimetara
Nova tura snega: Ciklon donosi zahlađenje, a sa njim i pokrivač do 15 centimetara - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U utorak, sredu i četvrtak oćekuje nas nešto hladnije vreme nego što je to bio slučaj ovih dana, a u nekim predelima bi trebalo očekivati i snežne padavine, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Na stvaranje ili povećanje snežnog pokrivača naročito bi trebalo obratiti pažnju u utorak, i to na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje.

U nižim predelima, južnije od Save i Dunava, očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 5 do 15 centimetara, dok će u brdsko-planinskim predelima biti stvoreno novih 15 do 25 centimetara, a u nekim predelima i više.

Na severu se očekuju mešovite padavine - kiša, susnežica i sneg.

Tanjug/Tara Radovanović

 

"U utorak će doći do formiranja Đenovskog ciklona koji će mestimično doneti i veću količinu padavina, ali i zahlađenje. Padavine će uglavnom zadržati na jugu zemlje gde će doći do povećanja visine snežnog pokrivača", rekla je meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković.

Gojković dodaje da nam početak februara donosi više tmurnih, kišovitih i vetrovitih, nego sunčanih dana, ali da će temperatura, kako jutarnja, tako i dnevna, biti oko i malo iznad proseka za ovo doba godine.

Tokom dana će biti oko 10 stepeni Celzijusa, a ujutro oko i malo iznad nule.

Komentari (0)

Srbija