Društvo

Euronews.rs dobitnik prestižne PC Press nagrade za najbolji sajt u Srbiji u oblasti vesti i medija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/02/2022

-

16:15

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Portal Euronews.rs osvojio je prestižnu nagradu magazina PC Press za najbolji u Srbiji u oblasti vesti i medija. Nagradu je primila direktorka digitalnog odeljenja Euronews Srbija Jasmina Koprivica, inače jedna od pionirki kada je kreiranje digitalnih medija u našoj zemlji u pitanju.

"Pre svega želim da se zahvalim kolegama iz PC Press-a, jer toliko dugo sarađujemo. Ovo naše tržište nije veliko, ali je veoma kvalitetno. Čestitam vam što 25 godina pratite kako ono raste i, u ime redakcije Euronews Srbija, samo mogu da se zahvalim i da obećam da ćemo da ispunimo sva ova očekivanja", rekla je Koprivica nakon što joj je uručena nagrada.

Glavni i odgovorni urednik Euronews.rs Nenad Jaćimović istakao je da je koncept sajta takav da je jedan od retkih na našem medijskom tržištu, koji se gotovo isključivo bavi informativom.

"Naš osnovni princip je da budemo objektivan i pouzdan izvor informacija i to je najveći izazov za svaki medij. Danas se ugled teško stiče i lako gubi, svesni smo toga i nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja naših čitalaca i, naravno, pridobiti nove. Cilj nam je da budemo mesto na kome su zastupljena različita mišljenja i mislim da je to osveženje za čitaoce i generalno za čitavo društvo koje sve manje ima strpljenja da sasluša drugačiji stav. Ta polarizacija se preliva i na medije, i zbog toga je naš zadatak još izazovniji", rekao je Jaćimović.

Euronews Srbija

 

On je istakao i da je reč o novom portalu i da "to što smo dobili nagradu već posle prve godine rada predstavlja veliku radost i vetar u leđa da nastavimo u ovom pravcu".

"Želeo bih da se zahvalim i našim kolegama koji prave odličan informativni program na televiziji, zahvaljujući kome je naš sajt bogatiji", dodao je.

Jubilarna 25. dodela nagrada za Top50 najboljih online stvari za 2021. godinu, koja je ujedno i jedini zvanični izbor najboljih sajtova, održana je danas u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Kako je ranije za Euronews Srbija objasnila Marijana Penčić iz PC Press-a, kao i svake godine, i ove su tri kriterijuma bila presudna za konkurisanje i dobijanje priznanja ove organizacije.

"Publika prvo predlaže svoje omiljene onlajn destinacije. Kada je kriterijum predlaganja u pitanju, tri važne stavke su u pitanju, a to su da sajt ne sme da bude uvredljive sadržine, mora da bude na srpskom jeziku i na jednom od dva pisma i trebalo bi da postoji tokom čitave godine za koju je predložen", objasnila je ona.

Euronews Srbija

 

Nagrade su dodeljene po ocenama žirija sastavljenog od kolegijuma redakcije PC Press-a, ali i stručnog žirija koji ove godine čine doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu i predsednik stručnog žirija, Katarina Batuta Višekruna, fotograf, Tanja Vasojević, direktorka komunikacija u Delta Holdingu, Zoran Stanojević, urednik internet portala medijskog javnog servisa Srbije i Uroš Bogdanović, konsultant i radio-voditelj.

Svečanu dodelu priznanja PC Press Top 50 otvorio je Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik PC Press-a, a pozdravni govor povodom otvaranja svečanosti održao je i doc. dr Mihailo Jovanović.

Prinstcreen YouTube/PC Press

 

Specijalno priznanje Digital Biz - za izuzetan kvalitet online nastupa, preuzela je Mirjana Škrba, marketing menadžer kompanije Hotel Gorski Kopaonik.

Specijalno priznanje digital Omnichannel za izuzetan kvalitet online komunikacije sa potrošačima, dodeljeno je kompaniji Foirma Ideale, a ispred kompanije priznanje je preuzeo Aleksandar Ružeković, direktor marketinga.

Specijalno priznanje Digital Care dodeljeno je digitalnoj platformi za humanitarne aktivnosti Superhero.rs.

Komentari (3)

Bojan

03.02.2022 16:58

Odličan sajt i vrlo prijatan za čitanje. Jedino što još uvek nema veliki broj komentara

Donald

03.02.2022 21:35

Cestitam, nastavite u ovom pravcu, uz vas! I ako bi moglo jos emisija kao ona petkom od 21h.

Srbija