Društvo

Prvo oblaci, zatim razvedravanje - kakvo nas vreme očekuje danas

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/02/2022

-

07:21

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je još jedan promenljiv dan, sa najvišom temperaturom do deset stepeni. Sinoć i tokom noći delimično razvedravanje zahvatilo je veći deo Srbije, te je noć bila vedra i suva.

Upravo to je uzrokovalo da temperatura ovog jutra bude oko nule, a zbog visoke vlažnosti vazduha došlo je obrazovanja mraza. Tokom dana severozapadni vetar i hladna vazdušna masa, koja se zadržava iznad naše zemlje, uzrokovaće da temperatura bude oko i malo ispod deset stepeni, u većini mesta oko osam.

Rano jutros sa severa nam je pristiglo prolazno naoblačenje, koje će se pod uticajem severozapadnog vetra premeštati dalje ka jugu zemlje. Iako će biti pretežno oblačno, padavina skoro i da neće biti, osim na krajnjem istoku gde će samo povremeno padati slaba, sipeća kiša, a na višim planinama provejavati sneg.

Nakon prolaska oblačnosti sledi razvedravanje, te će popodne u Vojvodini i zapadnoj Srbiji biti pretežno vedro i sunčano.

Četvrtak i petak obeležiće sunčano i suvo vreme. Iako će doći do razvedravanja, iznad naše zemlje se zadržava hladna vazdušna masa te neće biti osetnijeg otopljenja. Temperatura će u petak usled slabljenja vetra i sunčanog vremena, nakratko prelaziti 13 stepeni.

"Ovakvo vreme neće potrajati, jer nam već u subotu približavanje hladnog fronta i obrazovanje ciklona iznad Mediterana donosi oblake i pad temperature. Sa premeštanjem ovog sistema niskog vazdušnog pritiska ka istoku, južne predele naše zemlje zahvatiće kišonosni oblaci, koji će u nedelju i ponedeljak mestimično doneti i veću količinu padavina.

Zbog zahlađenja koja nas očekuje, na planinama južne Srbije, ali i ponegde u nižim predelima, padaće sneg, što će uzrokovati manji porast visine snežnog pokrivača.

Komentari (0)

Srbija