Društvo

Danas i sutra sunčano, već od vikenda ponovo tmurno

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/02/2022

-

07:05

Danas i sutra sunčano, već od vikenda ponovo tmurno
Knez Mihailova ulica - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Oblake i kišu danas će zameniti mirno i sunčano vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom do deset stepeni, a zbog sunca i slabog vetra činiće se da je ipak malo toplije od izmerenih vrednosti.

"Vedro nebo koje smo imali tokom noći i ovog jutra uzrokovalo je da temperatura bude oko nula. To je omogućilo obrazovanje mraza u većem delu naše zemlje. Iako je došlo do stabilizacije vremena, iznad Srbije se i dalje zadržava hladna vazdušna masa", kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković.

U petak se nastavlja suvo i sunčano vreme, ali će nebo povremeno prekrivati visoka i srednja oblačnost. Imaćemo i blagi porast temperature, te će tokom dana ponegde biti i do 14 stepeni.

Stabilno i mirno vreme, međutim neće potrajati, jer već u noći između petka i subote severne i zapadne predele zahvataju oblaci, koji će do jutra prekrivati nebo iznad cele Srbije. Dakle, u subotu se očekuje tmurno i oblačno vreme, sa umerenim i povremeno pojačanim severnim vetrom i temperaturom do 8 stepeni.

"Tokom dana će slabe padavine biti zabeležene samo ponegde, dok će u subotu uveče južne predele Srbije zahvatiti padavinska zona ciklona sa Mediterana, koji će ovim predelima doneti i veću količinu padavine", kaže Gojković.

U nedelju dolazi do proširenja padavinske zone i na sever Srbije, te će kiša, susnežica i sneg padati tokom celog dana. Zbog dugotrajnih padavina očekuje se i povećanje visine snežnog pokrivača u brdsko - planinskim predelima. 

"Prema trenutnim prognostičkim modelima, tmurno, kišovito i hladno vreme zadržava se sve do sredine naredne nedelje za kada se prognozira delimično razvedravanje, ali ne i otopljenje", zaključuje Gojković. 

Komentari (0)

Srbija