Društvo

Temperature i dalje zimske: Meteorolog Euronews Srbija otkriva kada kreće toplo vreme

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/03/2022

-

07:25

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Bližimo se kraju prve nedelje marta, a dani koji su pred nama i dalje podsećaju na zimu. Ovaj četvrtak obeležiće umereno oblačno i prohladno vreme. Nešto više sunčanih perioda biće u zapadnim predelima, dok će oblaci prekrivati nebo iznad centralne i istočne Srbije tokom većeg dela dana.

"U ovim istočnim predelima mestimično se očekuju slabe i kratkotrajne padavine. Na planinama se očekuje sneg, a na nižim nadmorskim visinama padaće slaba, sipeća kiša", kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković.

Temperatura se ovog jutra kretala od ledenih -10 na Kopaoniku, pa do 4 stepena u Negotinu. Tokom dana, živa u termometru biće oko 9 stepeni, u Beogradu, Negotinu i Loznici, ali će se zbog hladnog vetra činiti da je ipak malo svežije. U ostalim mestima biće za stepen ili dva hladnije.

Severozapadni i zapadni vetar danas duva slabim i umerenim intenzitetom, osim u Timočkoj krajini gde će povremeno biti i jačih udara.

U petak, ali i za dane vikenda, imaćemo nešto više padavina. Vreme će biti promenljivo, smenjivaće se sunce i oblaci, ali će biti i prolazne oblačnosti koja donosi slabe padavine. U petak će sredinom dana, kišonosni oblaci zahvatiti Vojvodinu, Beograd i delove zapadne Srbije, donoseći slabe i povremene padavine. U ostatku zemlje do kraja dana ostaje suvo.

"U subotu, međutim, u poslepodnevnim satima krajnji jug zahvataju padavine koje će ponegde biti i nešto jačeg intenziteta. Zbog polja visokog vazdušnog pritiska na severu, kišonosni oblaci se u nedelju zadržavaju južno od Beograda, dok će u severnijim predelima biti suvo, ali ipak oblačno", kaže Gojković.

Iako nas očekuje više sunčanih perioda neće biti otopljenja, a očekuje se da temperatura do kraja nedelje ne pređe sedam stepeni.

Komentari (0)

Srbija