Društvo

Ružić: Ulaganja u obrazovanje, nauku i inovacije su ulaganja u budućnost

Komentari

Autor: Fonet

14/03/2022

-

13:56

Ružić: Ulaganja u obrazovanje, nauku i inovacije su ulaganja u budućnost
Ružić: Ulaganja u obrazovanje, nauku i inovacije su ulaganja u budućnost - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poručio je danas da su ulaganja u obrazovanje, nauku i inovacije ulaganja u budućnost, najavljući da Fond za nauku Republike Srbije od danas otvara novi javni poziv za prijavu naučno-istraživačkih projekata iz oblasti društveno-humanističkih nauka - Identiteti.

Ružić je, na ceremoniji kojom je obeleženo tri godine rada Fonda za nauku, rekao da ulaganje države u obrazovanje i nauku doprinosi napretku društva i međunarodnom ugledu Srbije. Novi program, dodao je Ružić, doprineće očuvanju i afirmaciji nacionalnih identiteta.

Vršilac dužnosti direktora Fonda Milica Đurić Jovičić rekla je da je u protekle tri godine sprodvedeno pet programa ukupne vrednosti 43,9 miliona evra, u kojem su izabrana 282 projekta na kojima je angažovano 1.737 istraživača. Novi program Identiteti je otvoren i prijave traju do 20. maja, a ukupan budžet je dva miliona evra, rekla je ona. Đurić Jovičić je najavila da će uskoro biti pripremljen i poziv za zeleni program saradnje nauke i privrede, ističući da je cilj Fonda društvo zasnovano na znanju.

Komentari (0)

Srbija