Društvo

Korona presek: Više od 2.000 novozaraženih, preminulo deset osoba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/03/2022

-

15:21

Korona presek: Više od 2.000 novozaraženih, preminulo deset osoba
Korona presek: Više od 2.000 novozaraženih, preminulo deset osoba - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 sata,na koronavirus je u Srbiji testirano 17.396 osoba, od čega je registrovano 2.249 novih slučajeva zaraze.

Na respiratorima je 51 osoba, a preminulo je njih 10.

Podsetimo, juče je na koronavirus bilo pozitivno 2.170 osoba, a preminulo ih je devet.

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. Branislav Tiodorović rekao je da Srbija polako ulazi u mirniji period, da očekuje da će se epidemiološka situacija stabilizovati za 10 do 15 dana - početkom aprila. Dodaje i da se, to što neke zemlje razmišljaju da prestanu objavljivanje broja zaraženih na dnevnom nivou u Srbiji se još neće desiti, bar dok broj inficiranih na dnevnom nivou ne bude dvocifren.

"O tome možemo razmišljati tek kada dođemo na dvocifren broj zaraženih na dnevnom nivou, kada zaražavanje postane sporadično. Trenutne brojke nisu za potcenjivanje. Da su ostale na snazi osnovne mere - obavezne maske u zatvorenom prostoru, distanca, dezinfekcija, da su primenjivane i dobro kontrolisane pre leta bi broj zaraženih na dnevnom nivou bio dvocifren i manji. Tada bismo mogli da kažemo nije neophodno svaki dan da objavljujemo brojke, nego na nedeljnom nivcu, ili kao Mađari da ne objavljujemo za vikend", rekao je Tiodorović za Euronews Srbija.

Komentari (0)

Srbija