Društvo

I narednih dana temperature iznad proseka, danas i do 22 stepena, ali stiže promena vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/03/2022

-

07:12

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Bližimo se kraju prve nedelje proleća, koja nas je obradovala vedrim i sunčanim vremenom, a takvo će se vreme nastaviti i u narednim danima.

Danas će biti vedro i sunčano, ali će vetar biti umeren i povremeno pojačan. Minimalna temperatura ovog jutra kretala se od -5 u Dimitrovgradu pa do 6 stepeni u Beogradu, a maksimalna će mestimično, u Vojvodini, dostizati i 22 stepena. Južnije će ipak biti malo hladnije, u Beogradu do 20 stepeni, a u centralnim i južnim predelim očekuje se do 18. podeljka.

"Stabilna atmosferska situacija omogućava zagrevanje tla direktnim sunčevim zračenjem, koje kasnije izračuje toplotu i zagreva vazduh oko nas. Tako smo već juče imali maksimalnu temperaturu koja je bila iznad prosečnih vrednosti, a takvo vreme zadržava se i u narednim danima" , kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako je navela, severozapadni i zapadni vetar duvaće u većem delu zemlje, a samo će u Timočkoj krajini, povremeno biti i nešto jačeg intenziteta. Ovaj vetar nam inače donosi zahlađenje, međutim trenutno se iznad severne Evrope nalazi topla vazdušna masa, te zahlađenja u našoj zemlji ipak neće biti.

Tanjug/Nenad Mihajlović

 

Stabilno vreme imaćemo sve do kraja ove nedelje, uz blage fluktuacije temperature. Maksimalna dnevna će se uglavnom kretati oko 18 stepeni, ponegde će biti i toplije, uglavnom na severu zemlje, a nebo ostaje vedro.

U nedelju krajnji jug naše zemlje zahvata visoka i srednja oblačnost, kao najava dolazećoj promeni vremena. Prognostički modeli već za utorak naredne nedelje najavljuju nešto više oblaka, a od srede nas očekuju padavine i blagi pad temperature.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija