Društvo

Danas temperatura do 16 stepeni, a uskoro nam stiže još hladniji front

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/04/2022

-

07:34

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ciklon sa severa Evrope, svojim hladnim frontom juče je zahvatio Alpe i deo Sredozemnog mora što je uzrokovalo formiranje i razvoj kišonosnih oblaka. Oni su pod uticajem jugozapadnog vetra sinoć stigli i do naše zemlje, ističe meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kiša će danas u južnim predelima povremeno padati sve do večernjih sati, međutim sredinom dana na zapadu i severu dolazi do postepenog prestanka padavina i razvedravanja. Na jugu zemlje, u poslepodnevnim satima moguće su i grmljavinske nepogode praćene pljuskovima i pojačanim vetrom.

Jutro je bilo toplo, temperatura i preko 10 stepeni. Ipak, tokom dana živa u termometru neće prelaziti 16. podeljak. Nešto hladnija vazdušna masa u kombinaciji sa oblačnim i kišovitim vremenom uzrokuje pad temperatura i za više od 5 stepeni.

"Najtoplije će danas biti na krajnjem severu i zapadu zemlje, dok će u južnijim predelima dnevna temperatura biti slična jutarnjoj", navodi Gojković.

Ponovno otopljenje stiže nam već sutra. Novi talas tople vazdušne mase doneće nam temperaturu i preko 20 stepeni, ipak vreme neće biti potpuno vedro. Oblaci će povremeno zaklanjati sunce u celoj zemlji, a umereno i potpuno oblačno biće u severnijim predelima.

Već u subotu, sredinom dana, sa severozapada nam stiže hladan front, praćen jakim vetrom i intenzivnim zahlađenjem. Zbog velike razlike u temperaturi između tople i hladne vazdušne mase moguće su i grmljavinske nepogode, a nakon prolaska hladnog fronta temperatura će biti i za 10 stepeni niža.

"Iako će u subotu sredinom dana izmerene vrednosti temperatura biti oko 23. podeljka, poslepodne i u nedelju temperatura neće prelaziti 14 stepeni", dodaje Gojković.

Komentari (0)

Srbija