Društvo

Patrijar Porfirije: Svaki sukob je poraz i sramota svakog od nas

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2022

-

19:20

Patrijar Porfirije: Svaki sukob je poraz i sramota svakog od nas
Patrijarh Porfirije - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Patrijarh srpski Porfirije služio je danas, na Cveti, svetu arhijerejsku Liturgiju u Sabornom hramu u Zagrebu.

"Danas smo, braćo i sestre, suočeni sa mnogim izazovima, sa mnogim nemirima, sukobima među ljudima, sa sindromom Kainovim, gde, iako nas Gospod poziva da jedno budemo i da smo braća, ustajemo jedni na druge", upozorio je Porfirije u besedi.

Istakao je da svaki sukob, svaki nesporazum, a naročito kada govori oružje, a ne jezik ljubavi, "jeste poraz i sramota svakog od nas, poraz čoveka kao ikone Božje", navodi se na sajtu SPC.

''Imamo i ovde u Hrvatskoj izbeglice iz Ukrajine. Upravo verom Hristovom i ljubavlju Njegovom, ja vas molim da svi učinimo koliko je do nas da toj izbegloj braći i sestrama, koji su napustili svoje domove i našli se ovde sa nama, budemo od pomoći, da budemo uz njih pre svega molitvom i ljubavlju, širokim srcem, a onda gde god je potrebno i koliko možemo i konkretnom pomoći, opet ne gledajući na to ko je ko i ko je odakle", apelovao je patrijarh.

Naveo je ''da je Gospod Isus Hristos došao zbog svih ljudi i da ne pravi razliku među ljudima''.

"Hoće da se svi spasu, poziva sve ljude da žive ljubavlju, a to znači da budu spremni da prihvate drugog i drugačijeg, da u njihovim srcima ima mesta za svakog, bez obzira iz kog je naroda, koje je vere, koje boje kože, kog je uzrasta ili kakvog je socijalnog statusa", rekao je patrijarh.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija