Društvo

Korona presek: Skoro 700 zaraženih, preminule četiri osobe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/04/2022

-

15:48

Korona presek: Skoro 700 zaraženih, preminule četiri osobe
Korona presek: Skoro 700 zaraženih, preminule četiri osobe - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 sata, na koronavirus je u Srbiji testirano 7.473 osoba, od čega je pozitivno bilo njih 699. Preminulo je četvoro ljudi. Na bolničkom lečenju je 417 pacijenata, a na respiratorima 30.

Posetimo, juče je registrovano 510 slučajeva infekcije virusom korona, a preminule su tri osobe.

 

 

Inače, restriktivne mere širom Evrope nastavljaju da se opuštaju, pa tako je u Austriji ukinuta obaveza nošenja maske u školama.

S druge strane, epidemija u Kini ne jenjava, pa su kineske vlasti započele masovno testiranje građana Pekinga. Testiranje se sprovodi u najvećem kvartu Pekinga, Čaojangu, u kom živi 3,45 miliona ljudi, a vršiće se u tri etape, prenosi Rojters.

U međuvremenu, Šangaj ulazi u četvrtu nedelju lokdauna dok vlasti sprovode "ciljane" restriktivne mere tako što prave blokade žičanim ogradama oko stambenih objekata u pojedinim četvrtima.
Strahujući od sličnog striktnog zatvaranja nakon pojave nekoliko slučajeva kovida-19 u Pekingu, mnogi građani glavnog grada Kine počeli su da prave zalihe hrane, dok veliki broj ljudi čeka na testiranje u redovima u kvartu Čaojang, prenosi Rojters.

Vlasti u Šangaju su se suočile sa nezadovoljstvom građana zbog strogih antiepidemioloških mera kojima je uvedena zabrana kretanja za milione ljudi.

Na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare, Či Keping, potpredsednik severoistočnog komercijalnog distrikta Jangpu u Šangaju, rekao je da vlasti žele ciljano u manjim urbanim zonama.

Komentari (0)

Srbija