Društvo

Vetar će danas oslabiti, a od sutra nas čeka promena vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/05/2022

-

07:10

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Posle nekoliko vetrovitih i pretežno oblačnih dana, danas počinje postepena promena vremena. 

Vetar koji je juče duvao brzinom i do 50km/h u slabljenju je, ali i dalje iz istočnog i jugoistočnog pravca. Osim vetra u slabljenju, vreme se tokom dana neće bitnije razlikovati u odnosu na prethodne dane.

Na jugu zemlje zadržavaju se oblaci, uz mogućnost slabe kiše, dok će se u ostatku Srbije smenjivati sunce i oblaci, ali padavina neće biti. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se od 16 stepeni, na krajnjem jugu, pa do 22 stepena na krajnjem severu Srbije. 

U večernjim satima dolazi do razvedravanja, a očekuje se i dodatno slabljenje vetra, te već od sutra sledi osetnije otopljenje.

U sredu i četvrtak vreme će biti pretežno sunčano i toplo, temperatura će se sutra kretati oko 23. podeljka, a u četvrtak će mestimično biti i do 27 stepeni . U brdsko - planinskim predelima povremeno će biti uslova za lokalne padavine, a moguća je i grmljavina.

Nova destabilizacija vremena, oblaci i kiša prognoziraju se za petak, kada ćemo se naći pod uticajem ciklona sa Mediterana. Kišonosni oblaci diktiraće vreme iznad naše zemlje i u subotu, a imaćemo i pad temperature od svega nekoliko stepeni.

Prema trenutnim prognostičkim modelima košava ponovo počinje da duva za vikend, a delimično razvedravanje nas očekuje u nedelju i početkom naredne nedelje.

Komentari (0)

Srbija