Društvo

Temperatura danas do 24 stepena: Smena sunca i oblaka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/05/2022

-

07:02

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Iako je iznad većeg dela Evrope došlo do porasta vazdušnog pritiska, visinski vetrovi povremeno donose nešto vlažniju vazdušnu masu koja uzrokuje obrazovanje i razvoj oblaka, iz kojih povremeno pada kiša.

Sa porastom vazdušnog pritiska iznad naše zemlje došlo je do slabljenja vetra i razvedravanja, ali će ipak tokom dana u brdsko-planinskim predelima i na istoku zemlje biti uslova za lokalne pljuskove. U ostalim predelima smenjivaće se sunce i oblaci, uz nešto više sunčanih perioda.

Iako je jutro bilo prohladno, sa temperaturom malo ispod prosečnih vrednosti, slab vetar i sunce omogućavaju zagrevanje prizemnog sloja vazduha, te će maksimalna temperatura danas biti od 20 do 24 stepena.

Slično ostaje i u četvrtak, uz dodatno otopljenje. Maksimalna temperatura mestimično će dostizati 27 stepeni, međutim u većini mesta ipak oko 24. podeljka. Tokom dana će se smenjivati sunce i oblaci, a lokalne padavine očekuju se samo u višim planinskim predelima. Ovakvo vreme ipak neće potrajati jer ćemo se već u petak naći pod uticajem ciklona sa Mediterana.

On nam donosi naoblačenje i kišu, koja će prvo zahvatiti jugozapadne predele naše zemlje. Padavine se zadržavaju do subote, do sredine dana, kada sledi delimično razvedravanje.

Osetnijeg zahlađenja neće biti, ali u petak ponovo počinje da duva košava koja se zadržava sve do početka naredne nedelje.

Komentari (0)

Srbija