Društvo

Odavno nije bilo teže naći smeštaj u Beogradu tokom maja: Zbog Fajnal fora Evrolige gotovo popunjeni kapaciteti

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/05/2022

-

20:39

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Zbog oštrijih epidemioloških mera koje se primenjuju u Nemačkoj, završni turnir košarkaške Evrolige premešten je iz Berlina u prestonicu Srbije. Utakmicama će prisustvovati po 15.500 navijača, a oni koji nisu na vreme rezervisali karte i smeštaj, ovih dana moraće da za to odvoje malo bogatstvo.

Smeštaj u Beogradu u trećoj nedelji maja odavno nije bilo teže naći. Na nekim onlajn platformama za traženje smeštaja stoji da noćenje u periodu od četvrtka do nedelje (od 19. do 22. maja), tokom trajanja turnira, košta i po nekoliko stotina evra.

"Nekoliko dana pre nego što je prošao Olimpijakos započeli smo organizaciju putovanja. Jako je teško bilo naći smeštajne kapacitete, ali i ulaznice za utakmice. Gotovo sve hotele su lokalne agencije rezervisale unapred, a cene su bile dva, tri puta više nego inače", Janis Batziolas iz organizacije La Travel iz Grčke.

Prema Bukingu, jednoj od platformi za traženje smeštaja, više od 90 odsto kapaciteta u Beogradu je popunjeno od 19. do 22. maja.

"Prvo što smo svi navijali da dobijemo Fajnal For, a moram priznati da smo svi navijali za Olimpijakos koji se poslednji plasirao, jer to će nam dovesti veliki broj gostiju iz nama bliske Grčke", ističe Miodrag Popović, v.d. direktora Turističe organizacije Beograd.

Mnogi Grci rizikovali i kupili karte pre nedgo što su se znali polufinalisti

Batziolas dodaje da njegova organizacija dovodi oko 100 putnika autobusima, ali on smatra da će biti mnogo onih koji će doći sopstvenim kolima ili avionom. 

"Očekuje se da će doći oko 6.000 - 7.000 Grka", smatra sagovornik.

Mnogo je Grka rizikovalo i mesec dana pre nego što su bili poznati polufinalisti, kupili su karte. Tada je komplet bio 150 do 200 evra, a nakon što je Olimpijakos prošao u polufinale, cene su skočile na 400 evra.

"Beograd je prelep grad. Biće ovo prilika i za razgledanje znamenitosti, ali jedno je sigurno, verujte mi, upoznaće se I sa noćnim životom Beograda. Barovi i klubovi će biti puni navijača iz Grčke", dodaje Batziolas.

Posetioci stižu i iz Španije i Turske

Polufinalne utakmice igraju Olimpiakos protiv Efesa i Barselona protiv Real Madrida, pa se osim iz Grčke, u koju je otišla gotovo polovina ulaznica, mnogo posetilaca očekuje iz Španije i Turske, sa kojima je Beograd povezan direktnim letovima.

"Taj broj će preći 10.000 sigurno, e sad, ne držite me za reč, koliko videćemo. Ja bih voleo da je ova moja procena pesimistička", dodaje Popović

I dalje mnogi nisu obezbedili svoje mesto u Areni, ali će doputovati u Beograd zarad dobrog povoda, i u nadi da će karte naći na licu mesta, a biće obezbeđen i direktan prenos na Savskom trgu.

Komentari (0)

Srbija