Društvo

U novoj zgradi KCS otvoren Nacionalni centar za infertilitet i endokrinologiju pola

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2022

-

10:46

U novoj zgradi KCS otvoren Nacionalni centar za infertilitet i endokrinologiju pola
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

U novoj zgradi Univerzitetskog kliničkog centra Srbije nedavno je useljen i Nacionalni centar za infertilitet i endokrinologiju pola, gde će između ostalog moći da se testiraju svi pacijenti, kako koji imaju problema sa začećem.

"U našem Centru je sve novo i imamo fantastične uslove za rad. Pre svega imamo odličan tim lekara na čelu sa profesorkom Vujović. Danas su tu odlični docenti, asistenti koji se godinama bave ovim poslom. Sada na jednom mestu, kada u Nacionalni centar za infertilitet dođe bračni par, zajedno sve urade", rekla je za Tanjug lekar Tijana Petković.

Prema njenim rečima, zbog dobrih savremenih uslova, pacijentima ne pada teško boravak u bolnici jer nekada malo duže leže, čekaju se hormonski rezultati.

"Ostala sam u Srbiji zbog ovog tima. Imala sam sreću da upoznam doktorku Vujović za vreme fakulteta. Sve moje koleginice i ja imale smo isti put, dolazile smo ovde na praksu da volontiramo i stažiramo i od najranijih dana davali su nam priliku i podršku i nismo imali potrebe da idemo preko granica zemlje. U ovom prostoru imamo sve uslove po svetskim standardima koji odgovaraju patologiji kojom se mi bavimo, zato što su za to potrebni divni i mirni uslovi", rekla je za Tanjug Pavlović.

Komentari (0)

Srbija