Društvo

Čišćenjem priobalja počeo Dan reke Save, centralni događaj 1. juna na Beogradu na vodi

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2022

-

17:37

Čišćenjem priobalja počeo Dan reke Save, centralni događaj 1. juna na Beogradu na vodi
Čišćenjem priobalja počeo Dan reke Save - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Republička direkcija za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i JVP "Srbijavode" danas su organizovali akciju čišćenja priobalja Save čime je započeto obeležavanje Dana reke Save, saopštilo je ministarstvo.

Kako se napominje, centralni događaj te manifestacije biće organizovan u sredu, 1. juna, u 10 sati na platou "Red Queen", na Beogradu na vodi.

Dodaje se da se svake godine tog dana obeležava Dan reke Save u četiri države njenog sliva - u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji i to u cilju promocije izuzetne ekološke vrednosti i privrednih potencijala tog vodotoka.

Navodi se da je pomenuti datum ustanovljen kada su četiri države potpisale Okvirni sporazum o slivu reke Save 1. juna 2007. godine u Zagrebu.

Međunarodni Dan reke Save se svake godine obeležava organizacijom brojnih događaja koji obuhvataju sportske i obrazovne sadržaje, savske sajmove i druge aktivnosti i tako se upućuje apel građanima Srbije da čuvaju ovaj neprocenjivi prirodni resurs koji imamo u zemlji, ističe se u saopštenju.

 

Komentari (0)

Srbija