Društvo

Opet blagi rast broja novozaraženih u Srbiji, preminule četiri osobe

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2021

-

14:56

Opet blagi rast broja novozaraženih u Srbiji, preminule četiri osobe
Opet blagi rast broja novozaraženih u Srbiji, preminule četiri osobe - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u prethodna 24 sata na koronavirus testirano 9.353 građana od kojih je 160 novozaraženih. Preminule su četiri osobe, dok se na respiratorima širom zemlje nalazi 19 obolelih.

 

 

Što se gradova tiče i danas je u Beogradu najveći broj novozaraženih sa 21, sledeće je Smederevo gde je evidentirano još 13 pacijenata, Majdanpek, Novi Sad i Temerin ima još četvoro novozaraženih, tok je po troje u Prijepolju, Žablju, Sremskoj Mitrovici, Kovačici, Boru, Jagodini, Zrenjaninu, Nišu, Novom Pazaru i Paraćinu. U ostalim mestima je broj novozaraženih manji je od tri.

Da podsetimo, tokom jučerašnjeg dana u Srbiji je registrovano 132 slučajeva koronavirusa, a preminulo je šest osoba. Na respiratoru su bile 20 osoba. 

Ujedinjeni festivali Srbije (UFS) saopštili su danas da su od Kriznog štaba, pod uslovima iz bezbednosnog protokola, dobili saglasnost da budu održani Arsenal fest od 24. do 26. juna u Kragujevcu i novosadski Egzit od 8. do 11. jula, dok će je "u najskorijem periodu" dobiti avgustovski Lav fest, Bir fest i Nišvil.

"Uslove za organizovanje UFS su ranije predstavili kroz bezbednosni protokol Sejf events Serbia. Ulazak se kontroliše i ograničava na one koji su vakcinisani, imaju antitela nakon preležanog virusa Kovid-19, ili su negativni na PCR ili brzom antigenskom testu", navodi se u saopštenju.

 

Komentari (0)

Srbija