Društvo

Inspekcija u gradskom prevozu: U skoro svakom desetom autobusu ne radi klima, prevoznici kažnjeni sa 800.000 dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/06/2022

-

13:19

Inspekcija u gradskom prevozu: U  skoro svakom desetom autobusu ne radi klima, prevoznici kažnjeni sa 800.000 dinara
Inspekcija u gradskom prevozu: U skoro svakom desetom autobusu ne radi klima, prevoznici kažnjeni sa 800.000 dinara - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Tokom kontrole ispravnosti i funkcionalnosti klima-uređaja u vozilima gradskog prevoza u Beogradu, pregledano je 449 vozila i utvrđeno da 40 nije imalo funkcionalne klima-uređaje, saopštio je Sekretarijat za inspekcijske poslove. Inspektori su za svako vozilo čija klima ne funkcioniše izdali prekršajni nalog prevozniku u iznosu od 20.000 dinara, počev od 20. maja. Kako navode u Sekretarijatu,  obaveljeno je 27 terenskih kontrola na terminusima i pregledano 449 vozila.

Utvrđeno je da 40 vozila - 29 privatnih prevoznika i 11 vozila GSP, nije imalo funkcionalne klima-uređaje, zbog čega je izdato 40 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 800.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Ističe se da inspektori za javni linijski prevoz putnika Sekretarijata za inspekcijske poslove kontinuirano kontrolišu ispravnost i funkcionalnost klima-uređaja u vozilima gradskog prevoza.

Kako se navodi, njihova ispravnost kontroliše se u skladu sa odredbama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kada je temperatura vazduha iznad 25 stepeni Celzijusovih.

"Kao i prethodnih godina, apelujemo na prevoznike da redovno održavaju klima-uređaje u svojim vozilima kako bi se rizik korišćenja vozila gradskog prevoza tokom visokih temperatura sveo na minimum", dodaje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija