Društvo

MUP: Austrijanac i Egipćanin vozili preko 200 kilometara na sat uprkos ograničenju na 130

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/07/2022

-

19:35

MUP: Austrijanac i Egipćanin vozili preko 200 kilometara na sat uprkos ograničenju na 130
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Tokom prethodne noći pripadnici saobraćajne policije podneli su prekršajne prijave protiv nekoliko vozača, koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i alkohola. Tokom dana otkrivena i dva vozača koja su na auto-putu vozila preko 200 kilometara na čas, saopšteno je iz MUP.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Uprave saobraćajne policije su tokom kontrole saobraćaja prethodne noći otkrili u Novom Beogradu vozača putničkog vozila koji je vozio pod dejstvom kanabisa, navodi se u saopštenju MUP-a.

Na teritoriji Savskog venca, u večernjim časovima, saobraćajna policija je otkrila trojicu vozača mopeda koji su, kako je utvrđeno droga testom, vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - dvojica su bili pod dejstvom amfetamina, dok je treći vozač upravljao mopedom pod destvom kanabisa. Takođe, iz saobraćaja je isključen tridesettrogodišnji muškarac zbog nasilničke vožnje.

Policaja je presretačem, noćas, na auto-putu, u Novom Beogradu, zaustavila vozača koji je upravljao vozilom „mercedes“ brzinom od 188,3 kilometra na čas, gde je ograničenje 80 kilometara na čas, navodi se u saopštenju i dodaje da je alko-testom utvrđeno da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola.

Saobraćajni policajci su danas na auto-putu Beograd-Niš, kod Jagodine u smeru prema Beogradu, zaustavili presretačima dvojicu vozača koji su prekršili ograničenje brzine - vozilo „rendž rover sport“ kojim je upravljao egipatski državljanin krećući se brzinom od 215,1 kilometara na čas, kao i „audi“ kojim je upravljao austrijski državljanin, koji se kretao brzinom od čak 252,8 kilometara na čas, pri ograničenju brzine od 130 kilomatara na čas.

Svi vozači su zadržani u službenim prostorijama i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija