Društvo

Stiže zahlađenje sa pljuskovima, temperatura do 32 stepena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/07/2022

-

07:20

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Nešto svežija vazdušna masa koja je tokom noći stigla do naše zemlje i lokalno donela pljuskove i pojačan vetar, tokom dana se premešta dalje ka jugu. Zajedno sa hladnim frontom premešta se i nestabilnost, što će u drugoj polovini dana padavine doneti brdsko - planinskim predelima, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. Kako dodaje, na severu zemlje vreme će biti pretežno sunčano i suvo. 

"Zbog više oblaka i priliva nešto hladnijeg vazduh sa severa, maksimalna temperatura kretaće se oko 32 stepena. Toplije ostaje jedino u Timočkoj krajini i na jugoistoku zemlje gde se i danas očekuje do 34 stepena Celzijusa", kaže Gojković.

U četvrtak u Vojvodini dolazi do potpunog razvedravanja što omogućava porast temperature. Na severu zemlje maksimalna dnevna ponovo će biti do 35 stepeni Celzijusa. Oblačno i nestabilno vreme zadržava se u južnim i istočnim predelima, gde će dnevna temperatura biti oko 32.

"Kraj ove radne nedelje obeležiće vedro i veoma toplo vreme. U najtoplijem delu dana, u većem delu Srbije, očekuje se oko 35 stepena. Ipak, ovakvo vreme neće potrajati jer se za vikend prognozira nešto intenzivnija promena vremena. Naime, u subotu, sredinom dana do naše zemlje stiži još jedan talas hladnije vazdušne mase koji će nam doneti pljuskove, grmljavinu, lokalno i nešto veću količinu padavina", kaže Gojković. 

Navodi da će grmljavinske nepogode biti praćene i olujnim udarima vetra, a u nedelju se očekuje intenzivnije zahlađenje koje će nam doneti dnevnu temperaturu od oko 25 stepeni.

Komentari (0)

Srbija