Društvo

REM objavio konkurs za dodelu pete nacionalne televizijske frekvencije, rok za prijave 60 dana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/08/2022

-

14:24

REM objavio konkurs za dodelu pete nacionalne televizijske frekvencije, rok za prijave 60 dana
REM objavio konkurs za dodelu pete nacionalne televizijske frekvencije, rok za prijave 60 dana - Copyright Fonet Video

veličina teksta

Aa Aa

Savet REM-a raspisao je javni konkurs za izdavanje jedne dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije, tri dozvole za emitovanje sa alotmenta Avala, kao i za 12 dozvola za radijsko emitovanje na području grada Beograda.

U saopštenju se navodi da se konkursi raspisuju na osnovu odluke koje je to telo donelo na sednici održanoj 29. jula. REM je, naime, doneo odluku o raspisivanju javnog konkursa za petu nacionalnu frekvenciju koju je pre deset godina izgubila televizija Avala.

Kako se navodi u konkursu, rok za podnošenje prijava je 60 dana od raspisivanja. Podnosilac prijave na javni konkurs ne može biti udruženje, zadužbina, fondacija, crkva i verska zajednica, a u skladu sa odredbom člana 72. stav 4. Zakona o elektronskim medijima.

REM će odluku po raspisanom javnom konkursu doneti u roku od najkasnije 30 dana od dana objavljivanja liste svih podnosilaca prijava čije su prijave potpune i podnete u predviđenom roku

Predsednica REM-a Olivera Zekić prethodno je navela da je procedura za dodelu pete nacionalne frekvencije ista kao i na prethodnom konkursu. Televizije koje ranije nisu prošle na konkursu, moraju ponovo da se prijave ako žele da budu kandidati za nacionalnu frekvenciju.

Ona je rekla da će se ocenjivati novi elaborati i da potpuno iste šanse imaju televizije koje rade godinu dana ili 15 godina.


Podsetimo, Savet REM-a je na poslednjoj sednici dodelio nacionalne frekvencije televizijama Pink, Prva, Hepi i B92. Radijske nacionalne frekvencije dobili su Hit Music FM, Radio S, Radio S2 i Play radio.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija