Društvo

Pravo jesenje vreme za vikend: Oblačno sa slabim kišama i svežim jutrima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/09/2022

-

08:18

Pravo jesenje vreme za vikend: Oblačno sa slabim kišama i svežim jutrima
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Pravo jesenje – prohladno, kišovito i oblačno vreme, koje nam je doneo još jedan visinski ciklon, već danas će zameniti više sunčanih perioda i postepen porast temperature.

Vreme će biti promenljivo oblačno tokom celog dana, ali će uslova za slabe, kratkotrajne padavine biti samo u istočnim i jugoistočnim predelima. U najtoplijem delu dana temperatura će se kretati oko 23. podeljka, navodi meteorolog Ljubica Gojković.

Iako će u prizemlju vetar biti slab, na visini postoji zapadno i jugozapadno strujanje koje nam stalno donosi vlažan vazduh sa Mediterana. On u kombinaciji sa hladnim severnim vazduhom uzrokuje formiranje i razvoj oblaka iz kojih povremeno pada slaba kiša.

Slično, nestabilno vreme obeležiće i drugi dan vikenda. Prohladno jutro sa temperaturom od 10 do 15 stepeni, zameniće prijatno i toplije vreme. U nedelju, sredinom dana, sa zapada nam stižu oblaci koji će većem delu Srbije doneti lokalne pljuskove. Maksimalna dnevna i dalje ostaje oko 23. podeljka, a za početak sledeće nedelje prognozira se postepena stabilizacija vremena.

Još u ponedeljak će u brdsko-planinskim predelima povremeno biti kratkotrajnih pljuskova, u nižim delovima zemlje smenjivaće se sunce i oblaci, a otopljenje će se prvo osetiti na krajnjem severu zemlje.

Maksimalna temperatura u Vojvodini biće do 25, dok južno od Save i Dunava ostaje malo svežije. Već od utorka možemo očekivati više sunčanih perioda, a sa pojačanjem južnog i jugoistočnog vetra sledi dodatno otopljenje.

Do sredine nedelje dnevna temperatura kretaće se oko 25. podeljka, a kasnije tokom nedelje lokalno će biti i preko 28.

Dakle, pred nama je jedna prijatna, sunčana nedelja - prava uvertira za dolazeću jesen.

Komentari (0)

Srbija