Društvo

Još danas toplo i stabilno vreme: Hladan front doneće kišonosne oblake

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/09/2022

-

07:55

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Intenzivan ciklon koji se trenutno nalazi iznad Velike Britanije u narednim danima postepeno se premešta ka istoku.

To znači da će naša zemlji doći pod uticaj njegovog hladnog fronta krajem ove radne nedelje, što će usloviti promenu vremena, navodi meteorolog Ljubica Gojković.

Ipak, još danas će vreme iznad Srbije biti stabilno i veoma toplo, ali sa nešto više oblaka. Jugozapadno strujanje na visini donosi nam toplu vazdušnu masu sa Mediterana koja omogućava da temperatura bude i do 32 stepena. Najtoplije će biti na zapadu zemlje, ali i u Beogradu.

Hladan front, deo ciklona sa severa Evrope, u noći između četvrtka i petka donosi nam kišonosne oblake, koji će zahvatiti samo krajnji sever zemlje. 

U petak, tokom dana, nestabilnost se proširuje na celu Srbiju. Imaćemo pretežno oblačno vreme, a povremeno će padati kiša, uglavnom u obliku pljuskova praćenih grmljavinom.

Maksimalna dnevna temperatura kretaće se u intervalu od 24 na krajnjem severu, do 30 na jugu i jugoistoku Srbije.

Nestabilno i promenljivo vreme zadržava se i za dane vikenda. Na severu zemlje očekuje se nešto manja količina padavina, dok će više oblaka, ali i kiše biti u centralnim i južnim predelima. Umeren i pojačan severozapadni vetar duvaće od subote pa sve do srede, kada dolazi do skretanja na južni.

Hladan front donosi nam i zahlađenje, te će maksimalna dnevna temperatura sve do sredine sledeće nedelje biti oko i malo ispod 25 stepeni. Nakon toga sledi novo razvedravanje i otopljenje.

Komentari (0)

Srbija