Društvo

Nova kampanja Agencije za bezbednost saobraćaja "Kako ti - tako i ja"

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2022

-

18:55

Nova kampanja Agencije za bezbednost saobraćaja "Kako ti - tako i ja"
Nova kampanja Agencije za bezbednost saobraćaja "Kako ti - tako i ja" - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Agencija za bezbednost saobraćaja predstavila je danas na Dečijem sajmu u Savskom parku u Beogradu niz aktivnosti i programa sa ciljem da se najmađim posetiocima ukaže na značaj bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Direktor Agencije za bebednost saobraćaja Branko Stamatović rekao je za Tanjug da su svi mališani koji su posetili štand Agencije imali priliku da se upoznaju sa "pažljivkom", animiranim likom, koji na slikovit način uči decu kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju.

"Upoznali smo decu sa pažljivkom, pažljivkovim crtanim filmovima, pravilima u saobraćaju, bojankama, kao i svim drugim materijalima i edukativnim programima kojima on svoje drugare i vršnjake uči o bezbednom ponašanju u saobraćaju", kazao je Stamatović.

Stamatović je naveo da je ovogodišnji moto Agencije za bezbednost saobraćaja slogan pažljivka "Kako ti-tako i ja" i da je usmeren na roditelje, koji treba svojim primerom da uče decu o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

"Povodom početka školske godine želimo da apelujemo na roditelje i taj moto je usmeren ka njima, jer oni treba svojim primerom da pokažu deci kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju", kazao je Stamatović.

Dodao je da je cilj da se tom kampanjom skrene pažnja na pravila u saobraćaju i značaj poštovanja istih, kao što je prelazak ulice na pešačkom prelazu ili kada je zeleno svetlo na semaforu.

Stamatović je ukazao na to da deca uče po modelu, odnosno iz ponašanja svojih roditelja i istakao da je važno da roditelji vezuju bezbednosni pojas i da decu prevoze u odgovarajućem dečijem sedištu.

"Važno je da roditelji svoju decu uče o bezbednom ponašanju u saobraćaju. U slučaju da roditelji ne vežu pojas, ne mogu da očekuju da će to deca da urade na pravi način", kazao je Stamatović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija