Društvo

Sve više ljudi u redu za besplatan obrok, Solidarnoj kuhinji potrebne donacije: "Ovim tempom nećemo dugo izdržati"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/10/2022

-

11:57

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Beskućnici, penzioneri, ali i drugi građani svake nedelje kod Vukovog spomenika, čekaju u redu za besplatan obrok. Milica Marijanović, aktivistkinja Solidarne kuhinje ističe da broj korisnika konstantno raste, a da se količina donacija ne menja.

"Počeli smo za vreme korone, kada je bilo najgore i broj nikada broj nije opadao. Tako da sada dolazi preko 200 ljudi", kaže Marijanović.

Aktivisti u Solidarnoj kuhinji kažu da više cene goriva i hrane, i drugi troškovi značajno remete njihov rad, ali je situacija za sada održiva.

"Svako ko dođe na naš punkt dobiće obrok, s tim što smo ranije imali više donacija nego što potrošimo mesečno, a sada je obrnuto. Ipak, zbog tog 'šteka' od ranije i dalje možemo da trošimo istim tempom", navodi sagovornica.

Ovim tempom, kažu, moći će da izdrže još godinu dana. "Ako cene dalje nastave da skaču to je i manje od godinu dana", dodala je.

Ukoliko želite da donirate novac za namirnice možete to učiniti uplatom na račun:

160-6000001211075-56 (primalac Solidarna kuhinja).

Takođe možete izvršiti uplatu putem PayPal linka: www.paypal.me/solidarnakuhinja

Uz prethodan dogovor sa aktivistima, možete donirati i namirnice. Za informacije o potrebnim namirnicama možete pozvati broj 063/1455-930.

Ukoliko niste u mogućnosti da na ovaj način pomognete, u udruženju ističu da im volontera nikad nije dosta.

Komentari (0)

Srbija