Društvo

Darija Kisić: Registar Socijalna karta treba u potpunosti primeniti

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2022

-

16:39

Darija Kisić: Registar Socijalna karta treba u potpunosti primeniti
Darija Kisić: Registar Socijalna karta treba u potpunosti primeniti - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić razgovarala je danas sa direktorima centara za socijalni rad o Zakonu o socijalnoj karti, koji je u primeni od 1. marta ove godine, i istakla da je otada uspostavljen važan instrument - registar Socijalna karta, koji treba u potpunosti primeniti.

Ona je naglasila da je registar Socijalna karta veoma bitan u postupanju centara za socijalni rad, pre svega, jer objedinjuje baze svih neophodnih državnih organa, omogućava bolju kontrolu socijalnih davanja i pravedniju raspodelu novca za socijalno najugroženije kategorije, saopštilo je ministarstvo.

Kisićeva je navela da su u prethodnom periodu zaposleni u centrima za socijalni rad pohađali obuke za postupanje u okviru pomenutog registra, kao i da će u narednom periodu resorno ministarstvo organizovati dodatne obuke kako bi sistem još bolje funkcionisao.

Ministarka je u razgovoru s predstavnicima centara za socijalni rad pohvalila postupanje centara za socijalni rad iz Kraljeva, Trstenika, Ade, Odžaka, Pančeva, Iriga, Osečine, Smedereva, Boljevca, Malog Zvornika i Petrovca na Mlavi.

"Veoma je važno da je registar zaživeo i da se podaci koriste, jer to je značajan sistem i očekujem da svi zajedno još više radimo na njegovom jačanju i punoj implementaciji", rekla je Kisićeva.

Komentari (0)

Srbija