Društvo

Protest meštana sela Boljevci, tvrde da bespravna gradnja ugrožava prilaz nasipu i izvoru vode

Komentari

Autor: D.S.

27/06/2021

-

15:56

Protest meštana sela Boljevci, tvrde da bespravna gradnja ugrožava prilaz nasipu i izvoru vode
Protest meštana sela Boljevci, tvrde da bespravna gradnja ugrožava prilaz nasipu i izvoru vode - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko desetina meštana sela Boljevci u beogradskoj opštini Surčin okupilo se u znak protesta zbog, kako kažu, bespravne gradnje na obali Save.

Strahuju da bi gradnja vikendica i prateće infrastrukture na nasipu i u blizini reni bunara mogli da ugroze vodo-izvorišta i oslabe odbranu od poplava. Traže da se ovi objekti uklone i da se utvrdi kako je došlo do njihove gradnje na toj lokaciji.

Euronews TV

"Smeta mi ova nelegalna gradnja ovde na obali Save, zato što nas sve to dovodi u opasnost. Bukvalno nam je zabranjeno kretanje tuda našom obalom, tu je ugrožavanje vodoizvorišta, kopaju septičke jame kraj bunara. Pod broj tri ugrožavanje od poplava, kad nadođe poplava kao i u Obrenovcu i ovde će sve plivati", rekao je jedan meštanin za Euronews Srbija.

Drugi sagovornik Euronews Srbija rekao je da su podneli prijavu u policijskoj stanici Surčin "zbog brojnih krivičnih dela koja nadležni iz beogradskog vodovoda kanalizacije Srbije Vode i Galovice ne prijavljuju policiji".

"Jedan od razloga je zato što imali smo dve plaže ovde u selu, sad više polako nijedna ne postoji i teoretski su nam zagradili pristup vodi", dodao je treći meštanin sela Boljevci.

Komentari (0)

Srbija