Društvo

Senat Univerziteta u Beogradu: Do 15. marta 2023. predlozi za profesore emerituse

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2022

-

16:14

Senat Univerziteta u Beogradu: Do 15. marta 2023. predlozi za profesore emerituse
Univerzitet u Beogradu - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Na današnjoj sednici Senata Univerziteta u Beogradu doneta je odluka da osam kandidata može dobiti zvanje profesor emeritus u 2022/2023. godini.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Ðokić, koji je predsedavao sednicom Senata, naveo je da predlozi za dodelu zvanja profesora emeritusa mogu biti podneti do 15. marta sledeće godine na osnovu utvrđenih procedura, te da će biti izabrano osam, po dva sa svake četiri grupacije.

Kazao je da je maksimalan broj kandidata koji može dobiti to zvanje osam, ali da taj broj može biti i manji.

Na sednici je doneta odluka o izmeni i dopuni broja studenata koji se finansiraju iz budžeta za upis na prvu godinu master akademskih studija "Erozija zemljišta i prevencija bujičnih poplava" na Šumarskom fakultetu, na kom se upisuje 40 studenata - 30 samofinansirajućih i 10 budžetskih.

Pored toga, donete su sve izmene i dopune postojećih, odnosno novih studijiskih programa na Fakultetu političkih nauka, izmena i dopuna zajedničkog master programa regionalnih studija Jugoistočne Evrope, gde je došlo do promene naziva.

Usvojene su izmene i dopune studijskog programa master akademskih studija međunarodnih studija sa šest modula; Međunarodna politika, Studije SAD, Međunarodno humanitano pravo i pravo ljudskih prava, Studije Evrope, Globalne i strateške studije i Studije savremenog Balkana

Komentari (0)

Srbija