Društvo

Oprez u vožnji zbog magle u nekim delovima Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

31/10/2022

-

07:20

Oprez u vožnji zbog magle u nekim delovima Srbije
Oprez u vožnji zbog magle u nekim delovima Srbije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Magla trenutno otežava vožnju i smanjuje vidljivost u Sremu i Banatu, prisutna je na autoputu kod Bačke Palanke i Vrbasa, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Na stotinak metara je smanjena vidljivost pored reka i kanala u Vojvodini, na obrenovačkom, pančevačkom i zrenjaninskom putu, pored Velike Morave, na području Smederevske Palanke i Velikog Gradišta, ali je može biti i na ostalim putevima pored reka i u kotlinama, naveo je AMS S.

Razlog za pažljivijom vožnjom unutar gradova i na njihovim prilaznim putevima je i pojačan saobraćaj koji je karakterističan na početku svake nove radne nedelje, što dodatno utiče na formiranje dužih kolona i usporenu vožnju, zato i danas vozite oprezno i na put krenite ranije, savetuje AMSS.

Tanjug/Jaroslav Pap

 

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, teretna vozila na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Horgoš zadržavaju se jedan sat.

Magla na nekim deonicama auto-puteva E-75 i E-70

Na auto-putu E-75, zbog pojave magle, vidljivost je jutos na nekim deoniocama smanjena na 100 do 200 metara, saopštilo je JP "Putevi Srbije.

- petlja Sirig - petlja Beška do 200 metara,

- petlja Beška - petlja Novi Banovci do 150 metara,

- petlja Novi Banovci - petlja Beograd na 100 metara,

- petlja Velika Plana - petlja Pojate na 100-150 metara,

- petlja Trupale - petla Niš Jug na 150 metara.

Na auto-put E-70, zbog pojave magle vidljivost smanjena:

- GP HR/SRB (Batrovci) - petlja Sremska Mitrovica do 100 metara,

- petlja Sremska Mitrovica - petla Dobanovci do 150 metara.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Mole se učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

Komentari (0)

Srbija