Društvo

Hladno i kišovito jutro, tokom dana delimično razvedravanje - za vikend sneg

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/11/2022

-

08:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Premeštanje Đenovskog ciklona ka Balkanskom poluostrvu tokom noći nam je donelo nešto intenzivnije padavine, koje se zadržavaju još tokom prepodneva, i to samo u istočnim i jugoistočnim predelima. Kasnije tokom dana možemo očekivati i delimično razvedravanje, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Jutro je bilo relativno toplo, izmerene vrednosti kretale su se oko 10. podeljka u većini mesta.  Tokom dana, međutim neće biti osetnijeg otopljenja, te će maksimalna dnevna biti od 11 do 15 stepeni, koliko se očekuje na krajnjem jugu zemlje", rekla je Gojković. 

Zapadni i severozapadni vetar koji je počeo da duva tokom noći, danas je u pojačanju. U većeni mesta biće umerenog intenziteta, dok će u Timočkoj krajini povremeno biti i jak. To će uzrokovati dodatni efekat hlađenja. 

Kakav će biti ostatak nedelje?

Gojković navodi da već u petak ujutro ponovo dolazimo pod uticaj ciklona, što nam donosi nove padavine. 

"Kiša će prvo padati u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a do sredine dana padavine se očekuju u većini mesta. Lokalno se prognozira i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. U petak će još maksimalna dnevna biti iznad 10 stepeni, u Nišu i do 14, a već za dane vikenda sledi zahlađenje", kaže ona.

Maksimalna dnevna će u subotu biti oko i malo ispod 10, a u nedelju neće prelaziti 8.podeljak. Vreme ostaje oblačno i kišovito.

Gojković dodaje da se padavine očekuju tokom većeg dela dana, a zbog zahlađenjna koje sledi na planinama će povremeno pada i susnežica.

"Trenutni prognostički modeli za narednu nedelju najavljuju nov prodor kišonosnih oblaka i dodatno zahlađenje, što će ponegde i nižim predelima doneti susnežicu i slab sneg", rekla je ona.

Komentari (0)

Srbija