Društvo

Više mladih vaterpolista iz Subotice zatražilo pomoć lekara: Imali probleme sa disanjem zbog isparenja hlora na bazenu

Komentari

Autor: S.T.

19/11/2022

-

16:02

Više mladih vaterpolista iz Subotice zatražilo pomoć lekara: Imali probleme sa disanjem zbog isparenja hlora na bazenu
Više mladih vaterpolista iz Subotice zatražilo pomoć lekara: Imali probleme sa disanjem zbog isparenja hlora na bazenu - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Više mladića i devojaka članova vaterpolo kluba "Spartak" iz Subotice tokom noći zatražilo je pomoć lekara zbog disajnih problema koji su počeli nakon trenuinga na bazenu u tom gradu. Predsednik Vaterpolo kluba Laslo Joža kaže za Euronews Srbija da je jedan mladić zadržan u bolnici, ali da je i on danas otpušten kući.

Navodi da su se tegobe najverovatnije javile jer je rađeno hlorisanje malog bazena, a da su isparenja u vazduhu uticala na igrače koji su sinoć imali trening u velikom bazenu.

Dodaje da su tražili odlaganje dve prvenstvene utakmice zbog toga. Za mušku ekipu koja je večeras trebalo da igra utakmicu i žensku koja je trebala da igra sutra.

"Naši momci i devojke su se pripremali za današnju, odnosno sutrašnju prvenstvenu utakmicu i na veliku našu nesreću udisali su ta isparenja. Relativno veliki broj njih je doživeo neprijatnosti zbog disajnih organa. Lekarsku pomoć su zatražile četiri devojke i sedam mladića. Toliko mi je dostavljeno lekarskih izveštaja", naveo je on.

Dodaje da su tegobe, poput otežanog disanja, prolaznog karaktera. 

"Jedan momak, jedan igrač je zadržan u bolnici na opservaciji i on je otpušten. Izgleda da nikakvih trajnih posledica neće biti. Međutim ovo je veliko upozorenje svima nama, a posebno javnom preduzeču koje održava sam objekat gde su bazeni", istakao je on.

Komentari (0)

Srbija