Društvo

Posle tmurnih i kišovitih dana, stiže malo sunca: Vreme stabilno sve do nedelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/11/2022

-

07:08

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Prolazak još jednog ciklona preko Balkanskog poluostrva doneo nam je oblačno, tmurno i kišovito vreme, kao i jak vetar. U narednim danima imaćemo porast vazdušnog pritiska što će uzrokovati privremenu stabilizaciju vremena. Od danas, pa sve do nedelje, vreme će biti suvo, sa smenom sunca i oblaka, navodi meteorolog Ljubica Gojković. 

U većem delu zemlje vreme će biti promenljivo oblačno, u višim planinskim predelima provejavaće slab sneg i to samo u prvoj polovini dana. Kasnije dolazi do delimičnog razvedravanja u celoj Srbiji. 
Nakon svežeg jutra, dan će takođe biti prohladan sa temperaturom koja neće prelaziti 10 stepeni. U većini mesta kretaće se oko 8. podeljka.

Vetar ostaje zapadni i severozapadni, u Timočkoj krajini povremeno i jak. A hladna vazdušna masa koja nam stiže sa ovim vetrom uzrokovaće dalji pad temperature u narednim danima.

U petak ćemo već imati više sunčanih perioda, a temperatura će se kretati oko 10 stepeni. Vikend koji je pred nama biće promenljiv. U subotu još ostaje suvo, ali oblačno, a već u nedelju južne predele zahvatiće kišonosni oblaci. Osim zahlađenja tokom dana, imaćemo pad temperature i u ranim jutarnjim satima. Minimalna dnevna biće oko nule, što će omogućiti formiranje prizemnog mraza. 

Maksimalna dnevna za dane vikenda neće prelaziti 7 stepeni, dok će na planinama biti oko nule tokom celog dana. To će omogućiti da na planinama pada sneg, a očekuje se i formiranje manjeg snežnog pokrivača. U Vojvodini ostaje suvo, ali oblačno uz nekoliko sunčanih perioda na krajnjem severu zemlje.

Komentari (0)

Srbija