Društvo

Vremenska prognoza: Smena sunca i oblaka, ali uz jak i hladan vetar

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/11/2022

-

07:40

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Intenzivno polje visokog vazdušnog pritiska sa centrom iznad Sibira, ka Balkanskom poluostrvu potiskuje hladnu vazdušnu masu koja će obeležiti nedelju pred nama, navodi meteorolog Ljubica Gojković.

Osim priliva hladnog vazduha, anticiklon nam donosi i pojačan jugoistočni vetar, koji će danas, u košavskom području povremeno biti i jak.

Vreme do kraja dana ostaje promenljivo, smenjivaće se sunce i oblaci, a u brdsko-planinskim predelima magla se zadržava tokom većeg dela dana. Slaba, sipeća kiša očekuje se samo u Timočkoj krajini, dok u ostalim predelima ostaje suvo.

Minimalna temperatura kretala se oko nule, na Kopaoniku je zabeleženo i do - 6, a tokom dana ostaje prohladno, sa temperaturom do 7 stepeni. U Timočkoj krajini i na krajnjem severu neće prelaziti 4 stepena.

Nove padavine očekuju se u sredu, u ranim jutarnjima satima, na istoku zemlje, gde će u nižim predelima padati slaba kiša, a u višim sneg. Tokom dana će slabih padavina biti u istočnim i severoistočnim predelima, dok na zapadu ostaje suvo i oblačno sve do četvrtka.

Sve do kraja nedelje košava će duvati umerenim i pojačan intenzitetom što će uzrokovati dodatni efekat hlađenja. Minimalna dnevna kretaće se od nula do 5 stepeni, a maksimalna ostaje oko 7. podeljka.

U četvrtak će padavina biti u većem delu zemlje, na severu sa slabom sipećom kišom, dok će u južnim predelima padati susnežica i sneg, ali nešto jačeg intenziteta. Susnežica se očekuju i na nižim nadmorskim visinama. U petak će biti suvo, ali oblačno i hladno, a već za vikend stižu nove padavine.

Komentari (0)

Srbija