Društvo

Počela meteorološka zima: Prvog dana decembra vreme tmurno, hladno i kišovito

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/12/2022

-

07:35

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Meteorološka zima počinje danas i donosi nam hladno, tmurno i kišovito vreme, ističe meteorolog Ljubica Gojković. Podsetimo, astronomska zima počinje 21. decembra.

Kiša, susnežica i sneg koji su juče zahvatili istočne predele naše zemlje, danas će se proširiti na veći deo Srbije južno od Save i Dunava. U Beogradu se sredinom dana očekuje slaba sipeća kiša, dok će oblačno, ali suvo biti u Vojvodini i delovima zapadne Srbije.

Zbog dugotrajnih padavina, na planinama istočne i južne Srbije doći će do manjeg povećanja visine snežnog pokrivača.

Maksimalna dnevna danas neće prelaziti 6 stepeni, koliko se očekuje u mestima Vojvodine, dok će u centralnim i južnim predelima biti za stepen - dva svežije. Na planinama tokom celog dana ostaje ispod nule, a umeren i pojačan istočni vetar doneće nam i dodatni efekat hladnoće. Na planinama i u Košavskom području mogući su i udari olujne jačine.

Vetar će prestati da duva u petak

Slabljenje vetra i prestanak padavina prognozira se za petak. Još u prvoj polovini dana slaba kiša će padati na zapadu i severozapadu zemlje. Tokom dana ostaje pretežno oblačno, dok poslepodnevnim satima dolazi do delimičnog razvedravanja u južnim predelima. Maksimalna temperatura biće oko 6 stepeni.

AP Photo/Darko Vojinovic

 

U subotu ćemo imati smenu sunca i oblaka, a maksimalna dnevna biće u blagom porastu.

Drugog dana vikenda sa jugozapada nam stiže novo prolazno naoblačenje sa kišom, koje će do kraja dana preći preko cele Srbije. Maksimalna dnevna kretaće se od 6 do 11 stepeni, te će padavine uglavnom biti u obliku kiše. U nedelju ponovo počinje da duva jak istočni vetar, koji će u Vojvodini dostizati olujnu jačinu.

Komentari (0)

Srbija