Društvo

Besplatni, preventivni pregledi štitne žlezde: Prvi znaci poremećaja mogu biti krti nokti, promuklost glasa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/12/2022

-

09:35

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnica Srbije" sutra se obavljaju besplatni, preventivni pregledi štitne žlezde za građane te opštine. Direktor Zavoda dr Vlado Batnožić kaže da je veliko interesovanje građana koji se još danas mogu prijaviti na broj telefona 011/361-15-81.

Za one koji bi želeli da obave ultrazvučni pregled žlezde, a žive na teritoriji druge opštine, Batnožić kaže da mogu da se jave danas, ostave svoje podatke, a lekari će ih zvati tokom naredne nedelje. 

Štitna žlezda je locirana u prednjem delu vrata i u obliku je leptira. Njena funkcija je da proizvodi hormone koji regulišu funkcionisanje čitavog organizma. Važno je znati da je ultrazvuk bezbolan i siguran pregled i da se ne koristi zračenje.

Batnožić za Euronews Srbija kaže da su prvi znaci poremećaja u funkcionisanju štitne žlezde promuklost glasa, krti nokti, opadanje kose, nejasne temperature. 

Smatra da je poželjno obaviti preventivne preglede jednom ili dva puta godišnje. 

Preventivni pregledi organizuju se u saradnji sa opštinom Savski venac, a obavljaju se u Zavodu od 7 do 14 časova, u Savskoj 23.

 

Komentari (0)

Srbija