Društvo

Zabelele se planine u Srbiji: Iz AMSS poručuju da su svi putevi prohodni

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2022

-

10:00

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Svi prilazi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, snega na kolovozu nema ni na putevima trećeg stepena, a oprez je preporučljiv zbog magle koja smanjuje vidljivost i do 50 metara, kažu u Auto-moto savezu Srbije.

“Počela je skijališna sezona na Kopaoniku. A prema najnovijem izveštaju koji smo dobili od JP “Putevi Srbije” i Zimske službe je da su svi prilazi Kopaoniku i od prohodni od strane Jošaničke Banje i od Brusa i Brzeća. To važi i za ostale prilaze ka Tari, Divčibarama, Staroj planini i saobraćaj se odvija normalno”, rekla je za Tanjug Nevena Damjanović, iz Auto-moto saveza Srbije.

Prema njenim rečima, na ovim prilazima nema snega na kolovozu. “Saobraćaj na deonici Golubac-Kladovo u ovom trenutku je normalizovan. U jutranjim časovima je došlo zbog obustave zbog odrona koji se desio ispred tunela, a sve je rešeno zahvaljujući ekipama putara i saobraćaj se odvija bez zastoja.

Ukoliko se vozači upute ka planinskim centrima obavezno je da imaju lance van naseljenog mesta jer je to po zakonu i zimska oprema je neophodna u ovim mesecima”, rekla je Damjanović.

Kako je navela, poledice ima posebno na prevojima koji vode ka planinskim centrima i treba je očekivati u jutarnjim i večernjim časovima. "Ima i magle, ona smanjuje vidljovost i do 50 metara, pa je potrebno koristiti i svetla za maglu i vožnju prilagoditi stanju magle”, rekla je Damjanović.

Komentari (0)

Srbija