Društvo

Deda Mrazovi iz GSS iznenadili mališane: Paketići s krova pirotske bolnice

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2022

-

14:55

Deda Mrazovi iz GSS iznenadili mališane: Paketići s krova pirotske bolnice
Tanjug/Aleksandar Ćirić - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Gorske službe spasavanja preobučeni u Deda Mrazove, sa džakovima punih poklona, spustili su se  konopcima sa krova Opšte bolnice Pirot do drugog sparta na kome je Dečje odeljenje i mališane obradovali novogodišnjim paketićima.

Direktor Opšte bolnice Pirot dr Goran Petrović kazao je novinarima da je reč o nesvakidašnjoj akciji koja je realizovana na oduševljenje mališana koji se oporavljaju na Dečjem odeljenju.

"Obično se na konferencijama za štampu bavimo nabavkom nove opreme, problemima građana, ali ovoga puta imamo zaista lep povod. Reč je o akciji koju je podržala firma Fazi iz Niša, a za samu realizaciju akciju, odnosno realizaciju, bila je zadužena Gorska služba spasavanja Srbije iz Niša. Pripadnici Gorsle službe su se u odorama Deda Mrazova konopcima spustili sa krova bolnice, sa petog sprata do trećeg sprata, gde se leče naša dečica", kazao je direktor Petrović.

Kaže da trenutno imaju devetoro dece u Opštoj bolnici Pirot, da će sva deca  dobiti paketiće, kao i da će imati i paketiće za mališane koji tek treba da dođu.

"Ove godine će, nakon Pirota, Deda Mrazevi posetiti i druge bolnice u ovom delu Srbije, Vranju, Leskovcu, Prokuplju, Aleksincu i Nišu. Želim da zahvalim firmi Fazi na ideji, pripadnicima Gorske službe koji su oduševili mališane svojom humanošću i umećem", rekao je Petrović.
Menadžer ljudskih resursa u kompaniji Fazi Olga Petrović kazala je da je ovo četvrta godina zaredom da se realizuje ovakva akcija.

"Prošle godine smo u Nišu zajedno sa Gorskom službom i osobljem bolnice dodelili paketiće na inicijativu direktora Niškog kliničkog centra dr Zorana Perišića, a ove godine smo akciju proširili na šest gradova juga Srbije. Danas smo u Pirotu, do kraja nedelje smo u Prokuplju, Kruševcu, Nišu, Aleksincu, Vranju i Leskovcu. Drago nam je da na ovaj način možemo da ulepšamo praznike mališanima, nastavićemo sa ovom akcijom i narednih godina", kazala je Petrović.

Tanjug/Aleksandar Ćirić

 

Predsednik Gorske službe iz Niša Pavle Đorđević rekao je novinarima da je Gorska služba spasavanja neprofitna organizacija i da je posebna čast učestvovati u ovakvoj akciji.

"Kada vidite mališane koji dane provode u bolnici, kojima ovakav gest izmami osmeh na lice, to nema cenu. Ovo nije bio običan spust kao svaki drugi, kada to radimo u prirodi, na steni, zgradama, već nas ovo možda najviše ispunjava jer smo učinili nekoga srećnim", kazao je Đorđević.

Komentari (0)

Srbija