Društvo

Prvi dani zime oblačni, ali relativno topli: Danas do 11 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/12/2022

-

07:30

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Prve dane zime obeležiće stabilna atmosferska situacija koja nam donosi promenljivo oblačno i relativno toplo vreme, ističe meteorolog Ljubica Gojković.

U ranim jutarnjim satima temperatura se kretala od - 5 stepeni u Sjenici, pa do 6 koliko je izmereno u Beogradu. Tokom dana najveći porast temperature prognozira se za zapadne i centralne predele gde se očekuje i do 11 stepeni, dok će prohladno biti na istoku i jugu sa temperaturom oko 5. podeljak.

Sa prilivom tople vazdušne mase stižu nam i oblaci koji će slabu, kratkotrajnu kišu doneti samo krajnjem severu zemlje. Oblaci će zahvatiti i centralne predele, ali bez padavina, a već u petak sledi razvedravanje.

Sa više sunčanih perioda i pod uticajem južnog vetra u petak će temperatura dostizati 13 stepeni. Ipak, u subotu ponovo dolazi do naoblačenja sa severa, a slaba kiša povremeno će padati u Vojvodini, zapadnim i istočnim predelima.

Temperatura će i za dane vikenda lokalno biti do 13 stepeni, dok će se u većini mesta kretati oko 10. podeljka. Krajem ove i početkom sledeće nedelje vreme ostaje pretežno sunčano i veoma toplo za ovo doba godine, a nov prodor hladne vazdušne mase i kišonosnih oblaka prognozira se za sredinu sledeće nedelje, kada nas očekuje pad temperature i za više od 5 stepeni.

Smanjena vidljivost zbog magle na pojedinim deonicama

Jutros je zbog magle smanjena vidljivost na pojedinim putnim deonicama, saopštili su Putevi Srbije.

Kod petlje Grdelica - tunel Manajle, zbog pojave magle vidlјivost smanjena na 200 metara, a kod petlje Vladičin Han - Vranje, vidlјivost je smanjena na 100 metara. Na području Negotina i Kladova ima magle koja smanjuje vidlјivost do 100 metara. Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Putevi Srbije apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidlјivost na pojedinim putnim pravcima.

Komentari (0)

Srbija