Društvo

Oprez u vožnji - magla kod Bubanj Potoka, na teritoriji Beograda, Srema i Južnog Banata

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2023

-

07:25

Oprez u vožnji - magla kod Bubanj Potoka, na teritoriji Beograda, Srema i Južnog Banata
Magla u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Na nekim putnim pravcima je zbog magle jutros smanjena vidljivost, saopštilo je JP "Putevi Srbije".
Na teritoriji Beograda, magla smanjuje vidlјivost na pojedinim putnim pravcima do 100 metara. Na auto-putu E-75, petlјa Bubanj Potok - petlјa Vrčin,  zbog pojave magle vidlјivost je smanjena na 200 metara.

I na teritoriji Srema i Južnog Banata, magla smanjuje vidlјivost na 200 metara. Moguća je pojava magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Obavezno korišćenje zimske opreme na putnom pravcu Ravni Gaj - Bumbarevo Brdo, Vučkovica (državni put I B reda broj 46).

Oprez u vožnji zbog pojave magle i vlažnih kolovoza

Magla je i jutros prisutna pored reka i u kotlinama i usporava vožnju i donosi opasnost od klizavih kolovoza na putevima u Vojvodini, pored Zapadne i Južne Morave, u dolini Ibra, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Magla smanjuje vidlјivost na više deonica autoputa Miloš Veliki, na području Smederevske Palanke, Velike Plane, Kragujevca, Kralјeva i Velikog Gradišta. Intezitet saobraćaj je umereniji, a i unutar gradova se zbog nešto manjeg broja vozila lakše i brže krećemo. 

Vanrednih zastoja i prekida na autoputevima i glavnim putnim pravcima nema, bez poteškoća stiže se i do naših planina i zimskih centara. Na graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Komentari (0)

Srbija