Društvo

Objavljena konačna rang lista: Stipendije za 312 učenika i studenata

Komentari

Autor: Tanjug

06/01/2023

-

10:50

Objavljena konačna rang lista: Stipendije za 312 učenika i studenata
Elektrotehnički fakultet - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrdilo je konačnu listu učenika i studenta, dobitnika stipendija za nadarene u školskoj 2022/23. godini, a kako je navedno na sajtu Ministarstva ove školske godine biće stipendirano 226 nadarenih studenata i 86 nadarenih učenika.

Visina stipendije iznosi 15.000 dinara za učenike,  odnosno 24.000 dinara za studente osnovnih i master studija i 30.000 dinara za studente doktorskih studija.

Potrebno je da dobitnici stipendija dostave dva primerka čitko potpisanog i popunjenog ugovora Ministarstvu prosvete najkasnije do 16. januara 2023. godine, preporučenom poštom ili neposredno preko pisarnice na adresi Nemanjina 22-26, u Beogradu, navedeno je na sajtu resornog ministarstva. 

Učenici i studenti, stari korisnici, koji nastavljaju sa primanjem stipendije, ne treba da potpisuju ugovor o stipendiji.

"Stipendisti, koji su stekli uslov za nastavak korišćenja stipendije za izuzetno nadarene ili su ove godine dobili stipendiju, a konkurisali su i dobili stipendiju ili drugi sličan oblik davanja iz budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine ili lokalne samouprave, biće automatski isključeni sa niže stipendije", navedeno je na sajtu Minstarstva prosvete.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija