Društvo

Gužve na granicama, zadržavanje i do dva sata: Najviše se čeka na Gradini, usporeno na Horgošu i Batrovcima

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

05/07/2021

-

06:59

Gužve na granicama, zadržavanje i do dva sata: Najviše se čeka na Gradini, usporeno na Horgošu i Batrovcima
Gužve na granicama, zadržavanje i do dva sata: Najviše se čeka na Gradini, usporeno na Horgošu i Batrovcima - Copyright Tanjug/Nikola Anđić

veličina teksta

Aa Aa

Na graničnom prelazu Gradina prema Bugarskoj, putnička vozila se na izlazu iz Srbije jutros zadržavaju oko dva sata, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Trenutno se na Horgošu, na ulasku iz Mađarske, čeka desetak minuta, na Batrovcima do pola sata.

Na izlasku iz zemlje na graničnom prelazu sa Crnom Gorom, Gostun, procedure se završavaju za 15 do 30 minuta minuta. na izlazu iz Srbije prema Makedoniji čeka se oko pola sata

Manje gužve su i na magistralnim putevima ka Crnoj Gori i BiH. Nešto bolja situacija je u ovim trenucima na ulazu u Bugarsku, ali se i dalje čeka oko sat vreme, kažu u AMSS za Euronews Srbija. Oni upozoravaju da je zbog turističke sezone saobraćaj značajano povećan i da se vreme čekanja na granicama menja iz sata u sat. Zato apeluju na vozače da koriste i alternativne prelaze.

Euronews Jutro

Oni apeluju na vozače da koriste alternativne pravce i prema Crnoj Gori i da se pre nego što krenu na put dobro informišu, jer su u Crnoj Gori i radovi na putevima pa se saobraćaj povremeno obustavlja.

Prohodnost najopterećenijih putnih pravca je dobra, a zbog tranzita većeg broja stranih državljana povremeno dolazi do dužeg zadržavanja na graničnim prelazima kao i na naplatnim stanicama.

Gužve i zbog radova

Zbog građevinske sezone koja je u punom jeku, na velikom broju deonica vozače očekuje izmena u saobraćaju i usporena vožnja zbog radova a zbog kojih moraju da obrate pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju, ali i na bezbednost putara.

U najtoplijem delu dana ne preporučuje se vožnja na dužim relacijama, a ukoliko se odlučite da krenete na put u tom slučaju pravite češće pauze i odmore od vožnje.

Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila na graničnom prelazu Šid na izlazu iz zemlje čekaju pet sati, na Batrovcima dva sata, a na Horgošu 90 minuta.

Komentari (0)

Srbija