Društvo

Đaci ponovo u klupama: Počinje drugo polugodište za osnovce u centralnoj Srbiji, kontrola kod osnovnih škola

Komentari

Autor: tanjug

23/01/2023

-

07:29

Đaci ponovo u klupama: Počinje drugo polugodište za osnovce u centralnoj Srbiji, kontrola kod osnovnih škola
Đaci ponovo u klupama: Počinje drugo polugodište za osnovce u centralnoj Srbiji, kontrola kod osnovnih škola - Copyright AP Photo/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

Drugo polugodište za osnovce u Srbiji počinje danas, dok su se srednjoškolci vratili u školske klupe nedelju dana ranije. Pravi radni dan i za osnovce u Vojvodini bio je 16. januar a za učenike srednjih škola 9. januar 2023. godine.

Pripadnici saobraćajne policije, povodom početka drugog polugodišta, od danas će u zonama svih osnovnih škola sprovoditi mere pojačane kontrole. Mere će biti sprovedne radi što veće bezbednosti učenika, sa akcentom na otkrivanju prekršaja prekoračenja brzine, nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu, kao i nepropisnog prevoženja dece u vozilima, saopštio je MUP.  

Ukazuje se da se od početka školske 2022/23 godine u zonama škola dogodilo 39 saobraćajnih nezgoda, u kojima je dvoje dece teško, a 14 lakše povređeno. Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja u zonama škola, a svim učenicima i nastavnom osoblju želi uspešan nastavak školske godine i da budu bezbedni u saobraćaju, navedeno je u saopštenju.

Nova pauza za đake u februaru

Već u februru sve đake čeka novi kratak raspust za Dan državnosti Srbije, 15. februar, koji će trajati do ponedeljka, 20. februara. Pored ovog, u drugom pologodištu, učenici će imati i prolećni, odnosno uskršnji raspust, koji počinje 7. aprila, a đaci se u klupe vraćaju u sredu, 19. aprila.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Za niže srednjoškolske razrede školska godina trajaće do utorka, 20. juna 2023. godine, dok će za učenike četvrtog razreda gimnazija raspust početi u utorak 23. maja. Za đake trogodišnjeg i četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola školska godina se završava, u utorak 30. maja 2023.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija