Društvo

Vlada donela odluku o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/01/2023

-

10:38

Vlada donela odluku o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici
Policajci - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije donela je odluku o osnovanje Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici, kao srednju školu od posebnog interesa za Srbiju, objavljeno je u Službenom glasniku.

Prva generacija učenika biće upisana od školske 2023/2024. godine. Vlada je imenovala Privremeni školski odbor koga čine oficiri policije. Privremeni školski odbor doneće Statut škole do 15. februara 2023. godine i godišnji plan rada škole.

Do imenovanja direktora škole, njegove poslove će obavljati Vesna Đurović, profesor fizičkog vaspitanja iz Sremske Kamenice, kao vršilac dužnosti direktora škole.

Učenicima upisanim u školu obezbeđuju se smeštaj i ishrana u internatu Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i udžbenici, školski pribor, odeća, obuća i druga oprema neophodna za pohađanje nastave i boravak u školi, u skladu sa ugovorom koji škola zaključuje sa resornim ministarstvom.

Srednja škola unutrašnjih poslova i ranije je postojala u Kamenici, ali je ukinuta i sada se tamo nalazi Centar za osnovnu policijsku obuku.

MUP Srbije

 

Kako je navedeno na sajtu Centra, tu se od 2007. godine obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

Komentari (0)

Srbija