Društvo

Ministarstvo zdravlja: Naloženo da se iz prometa povuče "Bebelac 3“, nepropisno deklarisan

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/01/2023

-

13:26

Ministarstvo zdravlja: Naloženo da se iz prometa povuče "Bebelac 3“, nepropisno deklarisan
Ministarstvo zdravlja: Naloženo da se iz prometa povuče "Bebelac 3“, nepropisno deklarisan - Copyright Profimedia, logo

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je sanitarna inspekcija naložila povlačenje iz prometa proizvoda "Bebilac 3" u pakovanje od 400 grama jer proizvod nije propisano deklarisan.

Bebilac je adaptirana mlečna formula koja se koristi kao zamena ili dopuna za majčino mleko kod beba.

"Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja izrekla je meru zabrane prometa proizvoda "Bebelac 3, neto 400g"  uvozniku, firmi "Kibid d.o.o“ i naložila  da se bezodlaganja pokrene postupak  povlačenja iz prometa  ovog  proizvoda  i da se o povučenoj količini obavesti nadležni inspektor", navedeno je u saopštenju.

Dodaju da je uvidom u deklaraciju proizvoda "Bebelac 3, neto 400g“, sanitarni inspektor je konstatovao da navedeni proizvod nije propisno deklarisan tj. deklarisan u skladu sa Pravilnikom o dodacima ishrane (dijetetski suplementi). Naglašavaju da se tekst deklaracije proizvoda ne poklapa se sa odobrenim tekstom deklaracije i da se u deklaraciji proizvoda nalaze izjave koje dovode u zabludu potrošača.

Distributer "Kibid d.o.o" dostavio je nadležnom inspektoru obaveštenje o postupanju po naloženim merama. Za učinjeni prekršaj sledi zahtev sudiji za prekršaje.

Komentari (0)

Srbija