Društvo

Korona presek: Novih 830 zaraženih, tri osobe preminule

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/02/2023

-

21:34

Korona presek: Novih 830 zaraženih, tri osobe preminule
Korona presek: Novih 830 zaraženih, tri osobe preminule - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 11.370 osoba, a prisustvo virusa je potvrđeno kod 830. Od posledica infekcije preminule su još tri osobe.

Prema podacima Ministarstva zdravlja objavljenim na sajtu covid19.rs, u bolnicama su trenutno 267 pacijenta, od kojih je 15 na respiratoratorima.

Podsetimo, juče je u Srbiji od korone obolelo 907 od ukupno 11.745 testiranih osoba. Od posledica zaražavanja preminuo je jedan oboleli.

Inače, kovid ambulanta u Vranju danas je kompletno ponovo prešla u crvenu zonu, rad će biti organizovan u dve smene svih sedam dana u nedelji, od sedam do 20 sati, a u svakoj će raditi po tri medicinske ekipe, saopštio je Zdravstveni centar.

Pacijenti koji imaju otvorene zdravstvene kartone i leče se u ambulantama Sobina i Gornja čaršija javljaće se u Službu za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva u Domu zdravlja, navodi se u saopštenju.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti pregledan je 151 pacijent zbog simptoma koji su ukazivali na kovid i 42 su bila pozitivna, a kod troje je utvrđeno da imaju upalu pluća. U Vranju se poslednjih dana beleži porast broja zaraženih koronom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija