Društvo

Jug Srbije "okovan" snegom: U Crnoj Travi neprohodno 90 odsto puteva, pojedina sela bez struje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/02/2023

-

18:00

Jug Srbije "okovan" snegom: U Crnoj Travi neprohodno 90 odsto puteva, pojedina sela bez struje
Jug Srbije "okovan" snegom: U Crnoj Travi neprohodno 90 odsto puteva, pojedina sela bez struje - Copyright Euronews/Ljilja Zdravković

veličina teksta

Aa Aa

Sneg, jak vetar i niske temperature zahvatile su i jug Srbije. Najteža situacija je u opštinama Crna Trava, Trgoviše i Bosilegrad. Visina snega u planinskim selima u ovim opštinama dostiže i dva metra.

Kako je za Euronews Srbija rekao Slavoljub Blagojević, predsednik Opštine Crna Trava, u ovoj opštini neprohodno je skoro 90 odsto puteva.

"Kompletna mehanizacija od juče je na terenu, ali nismo uspeli mnogo da očistimo. Od 250 kilometara puteva, očišćeno je tek oko 20 kilometara. Od četiri mašine za čišćenje puteva, dve su se pokvarile. Poslali smo zahtev Putevima Srbije za pomoć u mehanizaciji", kaže Blagojević.

Euronews

On dodaje da je visina snega u nekim selima i do metar i po, dok smetovi idu i do dva metra, a da nadležnima posao otežava i temperatura koja je bila i minus 15 stepeni.

"Pojedina sela ostala su bez struje, ali do kraja dana očekujemo da se situacija normalizuje. Bez struje je još oko 50 domaćinstava. Ekipe su celog dana na terenu, ali zbog snežnih nanosa, do nekih sela mogu samo pešice", kaže Blagojević.    

On očekuje da u narednih 10 dana svi putevi na teritoriji ove opštine budu očišćeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija