Društvo

Hladni talas ne popušta, maksimalna temperatura do dva stepena Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/02/2023

-

07:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Vedro, sunčano, ali veoma hladno vreme obeležiće i današnji dan. Intenzivno polje visokog vazdušnog pritiska sa severa omogućava stalni priliv hladne vazdušne mase, te je temperatura i ovog jutra bila od -15 na Kopaoniku, pa do -3 u nižim predelima, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"To je uzrokovalo obrazovanje umerenog i jakog mraza u celoj Srbiji. Kasnije tokom dana u Vojvodini će lokalno biti i do 2. podeljka, dok u južnim predelim živa u termometru neće prelaziti nulu. Vremenske prilike biće slične jučerašnjim, dakle na jugozapadu oblačno, povremeno sa slabim snegom, u ostalim predelima pretežno sunčano i suvo", kaže Gojković. 

Dodaje da će vetar biti slab, istočnog i jugoistočnog pravca, a na suncu će se činiti da je toplije od izmerenih vrednosti. Drugu polovinu nedelje obeležiće ledeni talas.

Gojković kaže da će vreme biti sunčano i vedro. 

"Minimalna dnevna sve do nedelje ostaje daleko ispod proseka, dakle od -15 do -5, ali će maksimalna dnevna za dane vikenda lokalno dostizati 5, odnosno 6 stepeni. Prolazno naoblačenje prognozira se za nedelju kada će mešovite padavine zahvatiti prvo Vojvodinu, a kasnije i ostatak Srbije", kaže ona. 

Vazdušni pritisak daleko iznad normale donosi nam i nešto nepovoljniji biometeorološku situaciju, te se oprez preporučuje osobama sa srčanim tegobama, a moguća je i nervoza i razdražljivost.

Komentari (0)

Srbija